Wat zijn Corduroy stoffen

Corduroy is een geribbelde geweven stof, veelal gemaakt uit katoen met de toevoeging van elastaan. Deze stof noemt men ook wel ribfluweel of ribcord.

Oorspronkelijk gebruikte men deze stof vooral voor het maken van werkbroeken. Dit omdat het een heel slijtvaste en duurzame stof is.
Vanaf de jaren '70 gebruiken Tailors deze stof in modieuze broeken en blazers. Corduroy is een stof die nooit uit de mode zal raken. Het mooie van ribfluweel is dat het er in heel veel situaties goed uit ziet. Persoonlijk vind ik dat kledingstukken gemaakt uit Corduroy stoffen zelfs mooier worden met de tijd.

Safari Jacket gemaakt in Corduroy stof

Met de herkenbare ribbels en de fluwelige structuur dat typerend is aan deze stof kan je heel wat leuke kledingstukken creëren.
Door zijn duurzaam karakter kan je gaan voor een Safari Jacket (zie foto links) of een ribfluwelen broek. Combineer deze broek met een flanellen overhemd en je hebt een zalige winterse outfit.

Wat ook zeer leuk is in de koudere dagen is een camelkleurige Corduroy jacket die je combineert met een jeansbroek en een wollen trui.

Ribluweel heb je in heel uiteenlopende kleuren. Van een basic blauw tot een warm bordeaux.
Ga deze winter voor een broek die wat losser zit, want de losse broeken hebben hun terugkeer gevonden.

SCABAL Fabrics: Corduroy

Corduroy heeft een klassieke uitstraling en is fijn om te dragen. Het verbaast dan ook niet dat het een absolute favoriet is. En dit seizoen werd de corduroycollectie van Scabal in een nieuw jasje gestoken. Met maar liefst 25 stuks in twee verschillende samenstellingen is deze stof uiterst geschikt voor onze beproefde broeken, jasjes en pakken. Het eerste deel van de collectie bestaat uit katoen van 360 g die nog meer meegeeft. Ze is verkrijgbaar in vrolijke en klassieke tinten die de actieve stadsmens op en top kunnen bekoren. Het tweede deel is vervaardigd uit een zwaarder zuiver katoen van 380 g, perfect dus voor zelfs de koudste dagen van het jaar. Deze stevige stof komt in tal van avontuurlijkere tinten, maar ook subtiele blauwtinten, zwarttinten en groentinten voor ingetogen looks.

< terug naar blogberichten